همزمان با سالروز رحلت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها طلاب و فضلای بافقی مقیم شهر مقدس قم با حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی حفظه الله تعالی دیدار و گفتگو کردند .
در این مراسم حضرت آیت الله علوی گرگانی ضمن خیر مقدم به طلاب بافقی ،در سخنانی کوتاه به نکات قابل توجهی در زمینه مسئولیت طلاب و روحانیت پرداختند و با تلاوت آیات و قِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ * مَا لَکُمْ لاَ تَنَاصَرُونَ * بَلْ هُمُ الْیَوْمَ مُسْتَسْلِمُونَ * (صافات ۲۴ تا ۲۶) فرمودند: نکته ای که باید قابل توجه قرار گیرد و غالبا مورد غفلت واقع می شود این است که ما چگونه مسئولیت الهی را انجام دهیم؟
بسیاری از افراد، حق مسئولیت الهی را آنگونه که هست و باید، ادا نمی کنند و سبب این ادا نکردن هم غفلت از این مسئولیت سنگینی است که بر عهده آنان است.
غفلت باعث می شود انسان تشخیص ندهد چه مسئولیتی بر دوش اوست و در مقابل آن، چه باید بکند؟
ایشان فرمود: از جمله افرادی که مسئولیت بسیار سنگین بر عهده آنهاست و زمام دین و آخرت مردم را در دست گرفته اند جامعه مقدس روحانیت است.
وی با اشاره به دوران زندگی انسان ها افزود: زندگی بشری از دوجهت تشکیل می شود یکی دنیا و دیگری آخرت و قرآن کریم در مورد دنیا می فرماید: قُلْ مَتَاعُ الدُّنْیَا قَلِیلٌ ﴿النساء، ۷۷﴾ زندگی دنیا پوچ و بی ارزش است و رسول خدا صلی الله علیه و آله نیز می فرمایند: «أکثر أعمار أمّتى ما بین السّتّین الى السّبعین» یعنی عمر انسان ها نیز در این دنیا بسیار کوتاه و بین شصت یا هفتاد است و کمتر کسی است که از اینها عبور کند و در نهایت از این دنیا خواهد رفت و از طرف دیگر دنیای آخرت محل زندگی پایدار و دائمی ماست ولی متاسفانه غالب مردم به زندگی محدود این دنیا توجه کرده و معمولا دنیای خود را بین خوردن و پوشیدن گذرانده و از زندگی بی پایان آخرت غافلند.
ایشان در پاسخ به این سوال که چگونه برای آخرت کار کنیم؛ به آیه کُلُّ شَیْءٍ هَالِکٌ إِلاَّ وَجْهَهُ ﴿القصص، ۸۸﴾ اشاره کرده و فرمودند: باید روح تقوی و اخلاص و خدایی بودن تمامی امور دنیوی را در نظر گرفت چرا که همه چیز از بین خواهد رفت و تنها اموری برای آخرت می ماند که رنگ و بوی خدایی داشته باشد.
حضرت آیت الله علوی گرگانی به کیفیت عبادت امیرالمومنین علیه السلام پرداخت و فرمود: انسان نباید خدا را به خاطر ترس از جهنم یا شوق به بهشت بندگی کند بلکه باید اهلیت خدا را در عبادت او درک کرده وعبادتهایش را فقط به خاطر او انجام دهد که این مساله جز به اخلاص در عمل نیست.
ایشان در توضیح بیانات خود به حدیث ” أَلَا وَ إِنَّکُمْ لَا تَقْدِرُونَ عَلَى ذَلِکَ وَ لَکِنْ أَعِینُونِی بِوَرَعٍ وَ اجْتِهَادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدَاد” ( نهج البلاغه نامه ۴۵) اشاره کرده و با استناد به واژه اعینونی فرمودند: قرار گرفتن در مسیر حق ، کمک کردن به امام زمان علیه السلام و یاری کردن اوست و حضرت امیر علیه السلام نیز با این بیان می خواهند بفرمایند که هر چند نمی توانید همانند ما زندگی کنید ولی ما را رها نکرده و با تلاش و پرهیزکاری و عفت و درستکاری ما را یاری و کمک دهید.
ایشان اذعان داشت: اینها همه مقدمه بود برای این که بفهمیم وظیفه روحانیت یک وظیفه سنگین و خطیری است که خداوند در روز قیامت آنها را در برابر دادگاه خود قرار داده و آنها را مورد بازخواست قرار می دهد
وی با اشاره به آیه ما لکم لاتناصرون به پاسخ این سوال پرداختند که در دادگاه قیامت چه سوالاتی از ما پرسیده می شود؟ و در مقام پاسخ فرمودند: همه انسان ها باید یار و یاور همدیگر باشند و یاری کردن روحانیت به این است که با وعظ و خطابه و تبلیغات دقیق خود از دین و آخرت مردم محافظت نمایند و همین مساله از مهمترین وظایف آنها به شمار می آید که مورد سوال قیامت قرار خواهند گرفت و اگر در ادای آن کوتاهی کنند روز قیامت در برابر سوالات خداوند جوابی نداشته و هیچ کاری نمی توانند انجام دهند. بَلْ هُمُ الْیَوْمَ مُسْتَسْلِمُونَ
ایشان در پایان فرمایشات خود از طلاب بافقی مقیم قم خواستند در ادای وظایف خطیر روحانیت تلاش کرده و توفیق انجام وظایف خود را از خداوند متعال مسالت کنند.
ارسال خبر:سید عباس حسینی باقرآبادی
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025